- 800 g manjih mladih krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- sol
- papar
- ružmarin
Sastojci za umak:
- 1 K Plus čvrsti jogurt
- 1 češanj češnjaka
- 1 mladi luk
- 1 žlica K Plus maslinovog ulja
- sok od 1/2 limuna
- sol
VEGE
Sastojci za umak:
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Krumpire dobro operite i kuhajte 15-20 minuta, dok ih ne možete probosti vilicom.
Pomiješajte omekšali maslac s ružmarinom, soli i paprom.
Ocijedite krumpire pa prelijte maslinovim uljem i zgnječite čašom.
Rasporedite začinjeni maslac po vrhu i pecite 35 - 40 min dok ne postanu zlatni i hrskavi.
Za umak od jogurta pomiješajte sve sastojke u zdjelici i ohladite ga 20 min prije posluživanja.