VEGE

Zgnječeni krumpir

Sastojci:

  • 800 g manjih mladih krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 30 g maslaca
  • sol
  • papar
  • ružmarin

Sastojci za umak:

  • 1 K Plus čvrsti jogurt
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 1 žlica K Plus maslinovog ulja
  • sok od 1/2 limuna
  • sol

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Krumpire dobro operite i kuhajte 15-20 minuta, dok ih ne možete probosti vilicom.

Pomiješajte omekšali maslac s ružmarinom, soli i paprom.

Ocijedite krumpire pa prelijte maslinovim uljem i zgnječite čašom.

Rasporedite začinjeni maslac po vrhu i pecite 35 - 40 min dok ne postanu zlatni i hrskavi.

Za umak od jogurta pomiješajte sve sastojke u zdjelici i ohladite ga 20 min prije posluživanja.

Podijeli recept

Proizvode za pripremu recepta potraži u našem webshopu

Idi u webshop
Loading...