Odbaci loše navike, a ne hranu!

Odbaci loše navike, a ne hranu!

Hrana nas pokreće - daje nam energiju, snagu. Uz hranu se družimo, rado je dijelimo s drugima, i za stolom i virtualno. Kupujemo je i pripremamo na bezbroj načina. Hrani dajemo i vrijeme, i pažnju, i novac. Hranu volimo — i bacamo!

Koliko hrane se baca u Hrvatskoj?

71 kg

hrane se baci po stanovniku u RH godišnje.

Kućanstva su odgovorna za

76%

bačene hrane.

Najviše se baca nutritivno najvrijednija hrana — voće i povrće te riba i meso.

40%

od ukupno bačene hrane je jestivi dio.

Što bi bilo kad ne bi bilo bacanja hrane?

Uključi se i ti!
Odbaci loše navike, a ne hranu!

Koje namirnice čuvati u hladnjaku, a koje na sobnoj temperaturi? Kako održati svježicu namirnica u hladnjaku? Koje namirnice nisu sigurne za podgrijavanja? Odgovore i praktične savjete pronađi u našem Reciklopedija priručniku!

Preuzmi priručnik

Praktične savjete i trikove uz koje ćeš bacati manje hrane pogledaj i u našim korisnim videima! Ovaj sadržaj stvorili smo u suradnji s Marinom Matijević pokretačicom inicijative “Ja bolji građanin” u cilju informiranja i edukacije prema načelima ekologije i održivosti.

Dobre navike s kojima ćeš bacati manje hrane

Malim svakodnevnim promjenama navika na bolje možemo učiniti značajnu promjenu. Ako usvojiš samo jednu ovu naviku, već smo učinili korak u pravom smjeru za manje hrane u otpadu. Uključi se i ti i primijeni ove savjete već danas!

Reciklopedija izazovi

Preuzmi izazove, odaberi jedan zadatak, pokaži kako usvajaš dobre navike i smanjuješ bacanje hrane na svojim društvenim mrežama uz #reciklopedija — motiviraj i druge!
Smanjimo bacanje hrane zajedno!

Preuzmi izazove

Savjeti za ukusna jela i manje bacanja hrane

Prije nego baciš, isprobaj barem jedan od ovih recepata, vjerujemo da će ti se svidjeti i pomoći da usvojiš dobru naviku i pripremaš jela u kojima se baca manje hrane.

Pogledaj recepte

ZNAMO DA PROMJENE NA BOLJE ZAPOČINJU S NAMA SAMIMA

Kao jedna od najvećih kompanija u Hrvatskoj svjesni smo svog utjecaja te smatramo da ga trebamo koristiti za stvaranje boljeg i prosperitetnijeg društva. Sve poslovne aktivnosti provodimo nastojeći sačuvati i zaštititi prirodu koja nas okružuje te smanjiti svoj utjecaj na okoliš.

Loading...