VEGE

Vegetarijanski kebab

Sastojci:

  • 600 g K Plus bukovača
  • 5 žlica K Plus maslinovog ulja
  • ½ žličice kumina
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice dimljene paprike
  • ½ žličice kurkume
  • Crni papar
  • Sol
  • Sok 1 limuna
  • 3 žlice aceto kreme

Za slaganje:

  • 4 tortilje
  • Umak po želji
  • Avokado
  • Zelena salata
  • Rajčica
  • Kastavac

Priprema:

Bukovače natrgajte na veće plosnate komade i prelijte ih s 3 žlice maslinovog ulja. Stavite tavu na srednje jaku vatru i položite bukovače u tavu i pecite oko 3-4 minute sa svake strane dok gljive ne porumene i dok se vlaga ne otpusti i ispari. Pritisnite ih lopaticom kako biste ubrzali proces. Pecite u nekoliko puta tako da se gljive lijepo zapeku.

Napravite glazuru. U maloj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, začine, sok od limuna i aceto kremu.

Premažite svaku stranu pečenih bukovača bogatim slojem glazure i prebacite na pleh za pečenje. Pecite 10 minuta na 200°C, dodajte ostatak glazure i pecite još 10 minuta. Izvadite iz pećnice i narežite. Poslužite u tortilji s umakom, avokadom, zelenom salatom, rajčicom i  krastavcem.

Podijeli recept

Proizvode za pripremu recepta potraži u našem webshopu

Idi u webshop
Loading...