- 1,5 kg cikle
- 400 ml K Plus jabučnog octa
- 400 ml vode
- 200 g smeđeg šećera
- 10 g soli
- 1 žličica K Plus papra u zrnu
- 1 žličica klinčića
- ½ žličice konzervansa
VEGE
Pećnicu zagrijte na 200° C. Ciklu dobro operite pa svaku individualno zamotajte u aluminijsku foliju. Stavite na pleh i pecite 1 sat ili dok cikla nije mekana kada se probode. Ostavite sa strane da se malo ohladi pa uklonite kožu.
Narežite ciklu na osmine i slažite u suhe, sterilizirane staklenke. U posudu stavite ocat, vodu, šećer, papar, klinčiće i sol te dovedite do vrenja.
Sklonite s vatre i dodajte konzervans. Vruću tekućinu prelijte preko složene cikle i zatvorite. Spremite u tamno, hladno mjesto. Otvorene staklenke čuvajte u hladnjaku.