Zamrznuti špinat dinstajte na tavi dok se ne otopi i ne ispari višak vode, oko 10 minuta. Ocijedite, isperite i posušite bijeli grah. Blendajte špinat s bijelim grahom i začinima dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte krušne mrvice, promiješate i ostavite da smjesa odstoji oko 3 minute.
Oblikujte oko 20 kuglica i stavite ih na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje. Polijte s maslinovim uljem i pecite na 200°C 20 minuta.
Dodajte sojino mlijeko, limunov sok, češnjak u prahu, sol i senf u čašu i promiješajte.
Prelijte ulje preko smjese. Postavite štapni mikser na dno posude. Miksajte i držite ga čvrsto pritisnutim na dnu oko 15 sekundi dok se smjesa ne emulgira. Polako pomičite blender gore-dolje kako biste izmiješali i sjedinili sve sastojke dok se majoneza ne zgusne.
Servirajte kuglice uz domaću majonezu, skyr ili hummus.