VEGE

Špinat kuglice s domaćom majonezom

Sastojci:

  • 400 g zamrznutog špinata
  • 1 konzerva K Plus bijelog graha
  • Sol
  • Crni papar
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • 3-4 žlice K Plus krušnih mrvica

Za majonezu:

  • 100 ml Bio Zone napitak od soje
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica senfa
  • 200 ml Bio Zone maslinovog ulja

Priprema:

Zamrznuti špinat dinstajte na tavi dok se ne otopi i ne ispari višak vode, oko 10 minuta. Ocijedite, isperite i posušite bijeli grah. Blendajte špinat s bijelim grahom i začinima dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte krušne mrvice, promiješate i ostavite da smjesa odstoji oko 3 minute.

Oblikujte oko 20 kuglica i stavite ih na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje. Polijte s maslinovim uljem i pecite na 200°C 20 minuta.

Dodajte sojino mlijeko, limunov sok, češnjak u prahu, sol i senf u čašu i promiješajte.

Prelijte ulje preko smjese. Postavite štapni mikser na dno posude. Miksajte i držite ga čvrsto pritisnutim na dnu oko 15 sekundi dok se smjesa ne emulgira. Polako pomičite blender gore-dolje kako biste izmiješali i sjedinili sve sastojke dok se majoneza ne zgusne.

Servirajte kuglice uz domaću majonezu, skyr ili hummus.

Podijeli recept

Proizvode za pripremu recepta potraži u našem webshopu

Idi u webshop
Loading...