- 300 g starog kruha
- 200 g baby špinata
- 2 češnja češnjaka
- 40 g K Plus maslaca
- 1/2 žličice soli
- 6 K Plus jaja
- 300 ml K Plus mlijeka
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 200 g K Plus Gauda sira
VEGE
Pećnicu zagrijte na 180°C. Stari kruh narežite na kockice i složite u posudu za pečenje. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Otopite maslac u tavi na srednjoj vatri pa mu dodajte češnjak. Kuhajte miješajući, dok ne zamiriše, oko 1 minute pa dodajte špinat i 1/4 žličice soli. Kuhajte miješajući dok špinat ne povene, oko 3 minute. Prelijte smjesu preko kruha i dobro promiješajte. Naribajte sir pa pospite preko kockica kruha.
Pjenjačom pomiješajte jaja, mlijeko, papar i ostatak soli. Prelijte preko kruha i lagano pritisnite kruh dok ne upije čitavu smjesu od jaja.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta ili dok kruh nije dobio lijepu boju. Pustite da odstoji najmanje 10 minuta prije nego što izrežete na komade za posluživanje.
Poslužite vruće ili toplo.