VEGE

Namaz od mrkve i K Plus bijelog graha s pestom od lišća mrkve

Sastojci:

  • 500 g mrkve
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 15 ml K Plus maslinovog ulja
  • 0,5 dl K Plus maslinovog ulja
  • 1 limenka K Plus bijelog cannellini graha
  • sol

Za pesto:

  • 60 g očišćenog lišća mrkve
  • 40 g Garden Good badema
  • 1 češanj češnjaka
  • 20 g K Plus ribanog sira
  • 150 ml K Plus maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Mrkvu dobro operite. Narežite na manje komade, od otprilike 1 cm pa prelite uljem, pospite dimljenom paprikom i posolite. Dodajte i neoguljene, cijele češnjeve češnjaka. Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 C. U pećnici tostirajte i bademe, 5 minuta.

U multipraktik ili sjeckalicu stavite rashlađenu pečenu mrkvu, pečeni češnjak koji ste očistili od kore, maslinovo ulje te miksajte 30-ak sekundi. Dodajte dobro isprani bijeli grah. Posolite prstohvatom soli i miksajte dok niste dobili ujednačenu smjesu.

Lišće mrkve prvo očistite i maknite donje, deblje peteljke. Operite ga, pa ga sitno nasjeckajte. U mulitpraktik ili sjeckalicu stavite lišće mrkve, tostirane bademe, češnjak, ribani sir,  maslinovo ulje te posolite. Miksajte dok niste dobili ujednačenu smjesu.

Namaz servirajte pokapan pestom i poslužite kao dip, namaz u tortilji i sendviču ili kao prilog uz meso s roštilja.

Ostatke namaza čuvajte u staklenci ili hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tri dana.

Podijeli recept

Proizvode za pripremu recepta potraži u našem webshopu

Idi u webshop
Loading...