VISOK UDIO PROTEINA

Knedle od kruha s kestenom i slaninom

Sastojci:

  • 300 g kruha
  • 4 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • 20 g brašna
  • 1 manji luk
  • 100 g slanine
  • 50 g kestena
  • sol
  • papar

Priprema:

Tostirajte kockice dan starog kruha te ih prelijte zagrijanim mlijekom.

Na istoj tavi na laganoj vatri popecite komadiće slanine, pa dodajte nasjeckani luk i kestene koje ste prethodno skuhali ili ispekli i ogulili.

Kad luk postane aromatičan, za otprilike 7-10 minuta ugasite vatru. Ocijedite višak mlijeka iz kruha (ako ga ima) i dodajte luk, slaninu i kestene. Umiješajte 2 jaja i po potrebi dodajte brašna.

Posolite i dobro popaprite i oblikujte u kuglice.

Stavite u kipuću posoljenu vodu, smanjite na lagano i kuhajte 10-15 minuta.

Servirajte uz razne umake.

Dobar tek!

Podijeli recept

Proizvode za pripremu recepta potraži u našem webshopu

Idi u webshop
Loading...