VISOK UDIO PROTEINA

Jesenska panzanella

Sastojci:

  • ½ Protein+ proteinskog kruha
  • 200 g kelja pupčara
  • 2 cikle
  • 3 mrkve
  • 1 batat
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 20 ml K Plus maslinovog ulja
  • 1 jabuka
  • 60 g Garden good oraha
  • 60 g Garden good bučinih sjemenki
  • 100 g K Plus Baby mješavine
  • 60 g plavog sira
  • sol
  • Papar

Za preljev:

  • 50 ml K Plus maslinovog ulja
  • 30 ml K Plus jabučnog octa
  • 5 g senfa
  • 10 g K Plus meda
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • sol
  • papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruh oštrim nožem narežite na veće, pravilne kocke, stranice 2,5 - 3 cm. Kocke kruha stavite na pleh za pečenje, dodajte im orahe i bučine sjemenke i pecite 12 minuta. Izvadite i ostavite sa strane. Dok se kruh tostira počnite pripremati povrće. Ogulite batat, mrkvu i ciklu i narežite na komade veličine otprilike 2 cm. Kelju pupčaru očistite vanjske listove i dno te svaki prepolovite. Ljubičasti luk narežite na polumjesece.

Pojačajte pećnicu na 200°C. Stavite batat, mrkvu, ciklu, prokulice i luk na pleh prekriven papirom za pečenje. Prelijte maslinovim uljem i promiješajte dok povrće nije dobro premazano. Začinite solju i paprom. Stavite pleh u pećnicu i pecite 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se povrće malo ohladi.

Dok se povrće hladi, napravite preljev. U manjoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, jabučni ocat, med, senf i češnjak. Začinite solju i paprom, po ukusu.

Narežite jabuku na kockice, sir natrgajte na manje komade.

U velikoj zdjeli pomiješajte tostirane kockice kruha, pečeno povrće, Baby mješavinu, jabuku, orahe, bučine sjemenke i sir. Prelijte preljevom i dobro promiješajte.

Podijeli recept

Proizvode za pripremu recepta potraži u našem webshopu

Idi u webshop
Loading...